Microsoft: 'Windows 8 is 21 keer veiliger dan XP' 2013-11-04T15:31:37

Lezers Computer Idee: wifi níet schadelijk voor tuinkers!

Gratis wifi op stations in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Schiphol

Microsoft: 'Windows 8 is 21 keer veiliger dan XP'

Microsoft: 'Windows 8 is 21 keer veiliger dan XP'

Bedrijven die nu onder XP werken, lopen 21 keer meer risico om geïnfecteerd te worden met malware dan bedrijven die Windows 8 draaien, zo stelt Microsoft. Windows 8 zou zelfs zes keer veiliger zijn dan marktleider Windows 7. Microsoft probeert met deze cijfers bedrijven over te halen om te upgraden naar een nieuwere versie van Windows. Wanneer de ondersteuning voor XP op 8 april 2014 ten einde loopt, wordt het met de veiligheid van XP alleen maar slechter.

Microsoft waarschuwt bedrijven dat ze een stuk vatbaarder zijn voor malware wanneer ze nog steeds op XP draaien. Het is Microsoft een doorn in het oog dat bedrijven nog steeds op het besturingssysteem uit 2001 werken. Niet alleen de veiligheid is in het geding, het is voor Microsoft natuurlijk lucratief wanneer bedrijven massaal gaan upgraden naar een nieuwere versie. Volgens NetMarketShare is XP nog steeds goed voor een marktaandeel van 37,19%, niet zo heel veel lager dan de 44% van Windows 7. Windows 8 is nu nog hekkensluiter met 5,4% maar wanneer alle bedrijven meteen naar Windows 8 upgraden, dan doet de nieuwste versie niet veel onder voor Windows 7.  De bron van de cijfers is niet duidelijk en het gaat uiteraard om XP-versies zonder antivirussoftware.

Maar of de cijfers nauwkeurig zijn of niet, XP is niet meer zo goed opgewassen tegen alle nieuwe gevaren die sinds de introductie de kop hebben opgestoken.  In onderstaande infographic wordt op een fraaie manier getoond hoe het computerlandschap is veranderd sinds de introductie van XP.

12356


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord