Microsoft YouTube-app weer door Google geblokkeerd

© CIDimport

Microsoft YouTube-app weer door Google geblokkeerd

Geplaatst: 19 augustus 2013 - 06:56

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:26

Redactie ID.nl

Microsoft is furieus over de actie van Google om de YouTube app voor Windows Phone te blokkeren. De app zou de gebruiksvoorwaarden overtreden terwijl Microsoft de app in samenwerking met Google had aangepast nadat de app al eerder was geblokkeerd door de zoekgigant.

Eerder werd Microsofts YouTube-app al door Google geblokkeerd maar Google beloofde Microsoft te helpen om een app te ontwikkelen die wel aan de gebruiksvoorwaarden zou voldoen. Naar nu blijkt, vind Google de tweede poging van Microsoft nog steeds niet voldoende. Google heeft daarop de api-sleutel ingetrokken die Microsoft mocht gebruiken van Google waardoor de app nu continu foutmeldingen genereert.

Volgens Microsoft doet Google dit puur om  dwars te zitten. Google zou eisen dat de YouTube app voor Windows Phone in html 5 wordt geschreven terwijl die voor Android en iOS geen html5-apps zijn. Microsoft vindt dat er teveel nadelen kleven aan een versie in html5. Wat de exacte reden is, wordt niet genoemd maar wellicht dat het te maken heeft met het tonen van advertenties wat ook het heikele punt was in de eerste versie.

[Via: PCM]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten