Microsofts besluit einde XP is definitief 2013-11-04T17:32:24

Gamers en hun virtuele alter ego

Sony Ericsson groenste elektronicamerk

Microsofts besluit einde XP is definitief

Microsofts besluit einde XP is definitief

In een brief aan zijn OEM-partners schrijft Microsoft dat het niet langer Windows XP als een fysiek product verkoopt. Tevens bevestigt Microsoft in de brief dat XP na 30 juni niet meer aan OEM-fabrikanten wordt verkocht. Meer dan 100.000 mensen hebben een petitie getekend waarin ze aan Microsoft vragen om door te gaan met Windows XP.

In een brief aan zijn OEM-partners schrijft Microsoft dat het niet langer Windows XP als een fysiek product verkoopt. Tevens bevestigt Microsoft in de brief dat XP na 30 juni niet meer aan OEM-fabrikanten wordt verkocht.

Meer dan 100.000 mensen hebben een petitie getekend waarin ze aan Microsoft vragen om door te gaan met Windows XP. Microsoft blijft echter onvermurwbaar in zijn beslissing om Windows XP de nek om te draaien. OEM-fabrikanten mogen nog tot 31 januari computers met daarop Windows XP voorgeïnstalleerde verkopen. Daarna valt het doek definitief voor het populaire besturingssysteem.

Microsoft blijft iets langer Windows XP ondersteunen. Microsoft zal tot april 2014 nog belangrijke updates voor het besturingssysteem uitbrengen. Gebruikers krijgen van Microsoft een ‘downgrade-recht'. Particulieren en bedrijven die Windows Vista Business, Ultimate of Enterprise hebben gekocht en er spijt van hebben, kunnen het OS downgraden naar XP Professional.

Microsoft geeft ruiterlijk toe dat Vista de nodige problemen heeft. "De architectonische veranderingen die de veiligheid en betrouwbaarheid van Windows Vista hebben verbeterd, hebben ook geleid tot compatibiliteits-problemen met bestaande hardware en applicaties", aldus Windows Business-baas Bill Veghte. Volgens Veghte doet Microsoft er alles aan om de problemen te verhelpen. Hij vindt dat de voordelen van Vista ruimschoots opwegen tegen de nadelen.


Bron: microsoft-watch.com


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord