Microsofts YouTube app onrechtmatig volgens Google

© CIDimport

Microsofts YouTube app onrechtmatig volgens Google

Geplaatst: 17 mei 2013 - 06:20

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:57

Redactie ID.nl

Microsoft heeft onlangs een eigen YouTube app  voor Windows Phone ontwikkeld omdat Google daar zelf geen plannen voor had. De app bevat geen advertenties en Google heeft Microsoft daarom gesommeerd om de app uiterlijk 22 mei te verwijderen. Microsoft geeft nu aan dat het best advertenties van Google wil tonen in de app en vraagt daarvoor de medewerking van Google.

De YouTube-app die Microsoft in elkaar knutselde voor zijn Windows Phone-gebruikers viel niet in de smaak bij Google want het zou de voorwaarden schenden. Via een zogenaamde ‘cease and dissest brief’ (bevel om iets na te laten) sommeert Google dat de app op 22 mei verwijderd moet zijn. In de brief stelt Google dat de YouTube-app van Microsoft geen advertenties toont en dat dit de inkomstenstroom van de makers ondermijnt en daardoor YouTube schade berokkent.

Microsoft wil Windows Phone Youtube-app i.s.m. Google

Microsoft bouwde de YouTube Windows Phone app omdat Google daar zelf geen plannen voor had. Microsoft stelt dat het ook best advertenties wil tonen maar dat het daarvoor wel toegang moet krijgen tot techniek van Google (de zogenaamde API’s). Microsoft haalt fijntjes een uitspraak aan van Google topman Larry Page die tijdens de Google I/O-conferentie stelde dat er meer interoperabiliteit moet komen (samenwerking tussen software/apps) en minder negativisme (je niet bezighouden met concurrentiestrijd maar maken van nieuwe technieken). Microsoft stelt daarom voor om in dat licht samen te werken om dat doel te bereiken voor hun gemeenschappelijke klanten (YouTube-gebruikers). Wordt vervolgd dus.

[Via: PCM en The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten