Mighty Mouse nu ook zonder staartje

© CIDimport

Mighty Mouse nu ook zonder staartje

Geplaatst: 26 juli 2006 - 06:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Apple heeft zijn populaire Mighty Mouse van de kabel bevrijd. Na eerdere geruchten presenteerde het bedrijf dinsdag de draadloze versie van de Mighty Mouse, de populaire meerknopsmuis van Apple.Uiterlijk is de muis praktisch hetzelfde als zijn bekabelde voorganger, maar onderhuids zijn er toch een aantal verschillen.

Mighty Mouse nu ook zonder staartje

Apple heeft zijn populaire Mighty Mouse van de kabel bevrijd. Na eerdere geruchten presenteerde het bedrijf dinsdag de draadloze versie van de Mighty Mouse, de populaire meerknopsmuis van Apple.

Uiterlijk is de muis praktisch hetzelfde als zijn bekabelde voorganger, maar onderhuids zijn er toch een aantal verschillen. De communicatie tussen de muis en de computer verloopt via Bluetooth, wat o.a. als voordeel heeft dat er geen aparte ontvanger in de computer gestoken hoeft te worden, mits deze uiteraard is uitgerust met Bluetooth capaciteit. De maximale gebruiksafstand is 10 meter.

Een ander opmerkelijk verschil met de originele Mighty Mouse is dat de Bluetooth versie met een lasergestuurde tracking engine werkt, wat de precisie ten goede moet komen. De bekabelde Mighty Mouse moet het nog doen met een optische tracking engine. Jammer is wel dat de draadloze variant alleen onder Mac OS X werkt, en niet onder Windows, dit in tegenstelling tot de originele Mighty Mouse.

De muis heeft meerdere knoppen die onafhankelijk van elkaar geprogrammeerd kunnen worden en een vernuftig klein scrollballetje dat 360 graden kan draaien, en zo gebruikers in staat stelt om tegelijk horizontaal en verticaal te kunnen scrollen. De muis werkt op twee AA batterijen, en heeft een adviesprijs van 69 euro.

Meer productinformatie is te vinden op http://www.apple.nl

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten