Miljoen websites besmet eind 2010 2013-11-04T16:37:17

Facebook biedt formulier voor melden zelfmoord

Nieuwe techniek Samsung maakt 10TB schijven mogelijk

Miljoen websites besmet eind 2010

Miljoen websites besmet eind 2010

De kans dat iemand na drie maanden van surfen eind 2010 een besmette website heeft bezocht, is 95% aldus beveiligingsbedrijf Dasient.

De kans dat iemand na drie maanden van surfen eind 2010 een besmette website heeft bezocht, is 95% aldus beveiligingsbedrijf Dasient.

Meer dan een miljoen websites waren besmet de laatste drie maanden van 2010, een verdubbeling ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009. Aanvallers gebruiken vooral oude lekken uit 2006, 2007, 2008 en 2009 om systemen van ongepatchte bezoekers met malware te infecteren.

Niet alleen de websites vormen een bedreiging voor de gebruiker, ook advertenties richtten schade aan. In het laatste kwartaal van 2010 werden er dagelijks drie miljoen besmette advertenties per dag getoond! Ook dit is een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode het jaar ervoor.

De toename heeft ook te maken met betere monitoring en meer incidenten.

[Via: Security.nl]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord