Minder computers en meer tablet in Nederlandse huishoudens 2014-12-12T12:53:11

Facebook denkt na over dislike-knop

Nieuwe vorm van phishing bij bedrijf Alblasserdam

Minder computers en meer tablet in Nederlandse huishoudens

Laptops blijven populair

Minder computers en meer tablet in Nederlandse huishoudens

Nederlanders hebben in 2014 minder vaak een vaste computers in huis dan een jaar geleden, en bezitten juist vaker een tablet ten opzichte van 2013. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau GfK.

Waar er in Nederland in december 2013 nog 8,3 miljoen vaste computers werden geteld, zijn dat er in 2014 7,9 miljoen. Dat is 4 procent minder dan een jaar geleden: in 61 procent van de huishoudens is nu nog een desktop-computer te vinden.

Tablets en Laptops

Tablets zijn echter voor het tweede jaar op rij aan een opmars bezig. In 2013 groeide de tabletmarkt met maar liefst 19 procent, in 2014 met 9 procent. Vooral door ouderen van 65 jaar of ouder worden er het afgelopen jaar meer tablets gekocht.

Er zijn nu evenveel tablets in huis als vaste computers. Laptops zijn wel nog populairder dan tablets, daarvan zijn er 10 miljoen geteld. Dat is overigens even veel als het aantal Nederlanders dat nu over een smartphone beschikt. 

Facebook

Daarbuiten is in Nederland een trend te zien die samenhangt met internationale onderzoeksresultaten. Jongeren gebruiken Facebook minder dan een jaar geleden, met name in de leeftijdscategorie 13-17 jaar. Instagram en Pinterest worden daarentegen onder alle leeftijdsgroepen juist populairder.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord