Minder dreigtweets en beledigingen op Twitter 2015-04-22T11:06:47

Sony Cyber-shot HX90 is compactcamera met draailens

Meerdere accounts beheren op één Android-tablet

Minder dreigtweets en beledigingen op Twitter

Strengere maatregelen

Minder dreigtweets en beledigingen op Twitter

Twitter blijft stappen ondernemen om het netwerk veiliger te maken voor zijn gebruikers. Mensen die bedreigingen publiceren of beledigende tweets plaatsen, riskeren nu dat hun account wordt geblokkeerd.

Het sociale netwerk trekt daarvoor de regels wat breder dan voorheen. Waar je eerder al niet een andere Twitter-gebruiker specifiek mocht bedreigen, mag je nu ook geen geweld tegenover anderen promoten. Het verschil zit hem in de bewoording van een tweet. Naast 'ik doe je wat aan,' mag 'ik hoop dat iemand hem/haar wat aandoet' bijvoorbeeld ook niet meer.

Voor dergelijke tweets is een filter ingesteld, dat voortaan nog strenger gaat controleren. Accounts kunnen zodoende tijdelijk geblokkeerd worden. Het duurt dan een tijdje voor de scheldende twitteraar weer toegang krijgt. Twitter kan ook vragen om een telefoonnummer of de twitteraar dwingen de beledigende tweets te verwijderen.

Pesters

Eerder betreurde Twitter-topman Dick Costolo nog hoe gemakkelijk zijn sociale netwerk misbruikt kan worden door pesters. Daarom zijn er nu ook strengere regels rond het delen van intieme foto's van anderen, zonder dat diegene daar toestemming voor heeft gegeven. Ook daar wordt nu strenger op gelet.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord