© CIDimport

Minecraft-game enorm succes

Geplaatst: 7 november 2011 - 09:09

Aangepast: 21 maart 2023 - 13:58

Redactie ID.nl

Van Minecraft zijn er 4 miljoen exemplaren verkocht. Spellen als Battlefield 3 en Call of Duty Modern: Warfare 3 eisen de nodige media-aandacht op en worden gemaakt met miljoenenbudgetten.

Van Minecraft zijn er 4 miljoen exemplaren verkocht. Spellen als Battlefield 3 en Call of Duty Modern: Warfare 3 eisen de nodige media-aandacht op en worden gemaakt met miljoenenbudgetten. Dat er toch nog genoeg marktpotentieel is voor spellen van onafhankelijke ontwikkelaars, bewijst Minecraft.

Vergelijken we de graphics van Minecraft met die van moderne shooters als Battlefield 3 dan is duidelijk te zien waar het miljoenenbudget van laatstgenoemde in zit. Grafisch zou je Minecraft eigenlijk niet meer van deze tijd kunnen noemen maar de kracht ligt hem dan ook niet in het grafische geweld maar het feit dat de speler zelf eenvoudig kunnen meebouwen aan het kubistische spel door zelf elementen te ontwikkelen zoals gebouwen en textures. De Zweedse ontwikkelaar Persson zegt dat plezier en toegankelijkheid de belangrijkste doelen waren bij het maken van het spel.

Succesverhaal

Minecraft kwam in 2009 uit en heeft sindsdien al verschillende prijzen gewonnen en maakte zelfs deel uit van The Art of Video Games tentoonstelling in de American Art Museum. Niet slecht voor een spel dat nog steeds in een bètastadium is en niet in de winkels ligt of uitgegeven wordt door een dienst als Steam (online distributie van games). Minecraft heeft meer dan 16 miljoen geregistreerde gebruikers en weet met 4 miljoen verkochte exemplaren een verkoopaantal te halen dat bijna blockbuster-potentie heeft. In 2012 zal er ook een demo uitkomen voor de Xbox 360.

Minecraft-game enorm succes-16472510

© CIDimport

Wie heeeel goed kijkt, kan wel een verschil in graphics zien tussen Battlefield 3 en Minecraft.

[Via: Venturebeat]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten