Minecraft game voor ontwikkelingshulp 2013-11-04T15:50:19

App-makers hebben lak aan cookiewet

Windows 8 betaal-apps gratis door hacktool

Minecraft game voor ontwikkelingshulp

Minecraft game voor ontwikkelingshulp

Ontwikkelingsplannen voor 300 locaties wereldwijd worden momenteel in Minecraft nagemaakt.

Ontwikkelingsplannen voor 300 locaties wereldwijd worden momenteel in Minecraft nagemaakt. Zo kunnen inwoners van het betreffende gebied de plannen beter bekijken en zo meedenken over de plannen. Dat maakte Minecraft ontwikkelaar Mojang dit weekend bekend op de Minecon in Parijs.

Het programma heet Block by Block en is onderdeel van een samenwerking tussen Mojang en een programma van de VN, genaamd UN-Habitat. Dit programma wil sociale en duurzame stedenbouw bevorderen.

Stadslocaties worden nagemaakt in Minecraft, waarna buurtbewoners een virtuele tour kunnen maken. Ook kunnen de bewoners veranderingen aanbrengen in het model. Eén van de eerste nagemaakte modellen is een speeltuin in een achterbuurt in een stad in Kenia. Voor 2016 wil UN-Habitat alle 300 plannen in Minecraft hebben nagemaakt.

Minecraft is een computerspel waarbij je objecten kunt bouwen met kubusvormige materialen en grondstoffen, die eerst verzameld moeten worden in het landschap. Het spel is door zo’n 8 miljoen mensen gekocht. In een eerder project, genaamd Mina Kvarter (Zweeds voor ‘mijn wijk’) werkte Minecraft samen met de Swedish Building Services waarbij tevens wijken werden nagemaakt door buurtbewoners.

[Via: BBC]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus