Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi

© CIDimport

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi

Geplaatst: 28 augustus 2013 - 12:34

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:23

Redactie ID.nl

John Leake heeft met behulp van een Raspberry Pi een mini-versie van de Apple Macintosh gebouwd. De Mini Mac zoals hij de computer heeft genoemd is een derde van de grootte van de originele Macintosh en is volledig werkend (op de floppy drive na).

De Raspberry Pi is een groot succes en wordt voor van alles en nog wat ingezet. Computer Idee maakte er een mediacenter van zoals je in deze workshop kunt lezen maar er zijn nog veel meer toepassingen. John Leake heeft de Raspberry gebruikt om een mini-Macintosh te bouwen. De Mini Mac draait op de emulator Mini vMac  en is daarmee volledig werkend (alleen de floppy drive is voor de sier).

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi-16212021

© CIDimport

De Mini Mac naast een mini Steve Jobs

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi-16212023

© CIDimport

Aan de achterzijde zien we een aantal moderne aansluitingen terug die op de Raspberry Pi zitten en heeft John ook een usb-hub ingebouwd. De voedig is ook in de behuizing gepropt.

Mini Mac: Miniatuur Macintosh met Raspberry Pi-16212025

© CIDimport

De Mini Mac naast de originele Macintosh uit 1984

Passen en meten

Er is geen 3d-printer aan te pas gekomen, John heeft de behuizing uit pvc vervaardigd en gezandstraald. Het scherm telt 320x200 pixels. John heeft de interne usb-aansluiting gebruikt voor een wifi-dongle en moest hier en daar wat aanpassingen doen zoals het aanpassen van de sd-sleuf op de Raspberrry Pi en het het solderen van draden direct op het printplaatje. Ook de kabels moesten aangepast worden om binnen het krappe kastje te kunnen buigen. Zelf bouwen is ook de enige optie want John zet de mini-Macintosh niet op de markt. Naast dat het bewerkelijk is de mini-Macintosh te bouwen heeft hij natuurlijk ook geen zin in een maxi-aanklacht van Apple.

[Via: Retomaccast

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten