Minister Pechtold reikt 1.000.000e DigiD uit

© CIDimport

Minister Pechtold reikt 1.000.000e DigiD uit

Geplaatst: 5 april 2006 - 09:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:13

Redactie ID.nl

Minister Pechtold reikt vandaag de miljoenste DigiD uit aan Delftenaar Julien van Campen. Sinds de start van de radio- en televisiecampagne voor DigiD begin 2006 is het aantal aanvragers van DigiD aanzienlijk toegenomen. De 1000.000ste DigiD-aanvraag was voor Minister Pechtold reden om Van Campen persoonlijk zijn activeringscode te overhandigen.

Minister Pechtold reikt 1.000.000e DigiD uit

Minister Pechtold reikt vandaag de miljoenste DigiD uit aan Delftenaar Julien van Campen. Sinds de start van de radio- en televisiecampagne voor DigiD begin 2006 is het aantal aanvragers van DigiD aanzienlijk toegenomen. De 1000.000ste DigiD-aanvraag was voor Minister Pechtold reden om Van Campen persoonlijk zijn activeringscode te overhandigen. Van Campen reageerde verbaasd toen hem dinsdag werd verteld dat de minister graag persoonlijk de activeringscode wilde komen overhandigen. Behalve de activeringscode kreeg de Delftenaar overigens ook nog een fles champagne.

DigiD staat voor digitale identificatie; uw eigen inlogcode voor steeds meer ooverheidsinstellingen. Overheidsinstellingen kunnen met DigiD de identiteit verifiëren van burgers die gebruikmaken van haar elektronische diensten. Momenteel zijn vijftig gemeenten en vijf uitvoeringsorganisaties (Belastingdienst, SVB, CWI, UWV, KvK) aangesloten op DigiD. Nog eens 235 gemeenten, vijf provinciën, drie waterschappen en dertien uitvoerings-organisaties hebben de eerste stappen gezet voor aansluiting op DigiD.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten