Minste kans op phishing-mails in het weekend 2019-05-06T11:34:29

Captura: video’s maken

Tiener vindt kwetsbaarheid in Dell-pc's

Minste kans op phishing-mails in het weekend

Minste kans op phishing-mails in het weekend

Phishing-mailtjes worden het minst verstuurd op zaterdagen en zondagen, blijkt uit nieuw onderzoek. Op maandagen en dinsdag moet je juist extra oppassen. De kans dat je dan een nepmail ontvangt, is op die dagen het grootst.

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit waarbij hackers zich voordoen als bekende bedrijven en andere organisaties, door mails uit hun naam te versturen. De berichten zijn telkens moeilijker van echt te onderscheiden, wat ook geldt voor de sites waar ze je naar omleiden om o.a. je inlog-gegevens te stelen.

In 2018 was er sprake van een enorme groei aan financiële schade door phishing. Uit cijfers van mailbeveiligingsbedrijf VadeSecure blijkt dat deze vorm van internetoplichting ook in 2019 nog een lucratieve business blijft. Hackers mailen het vaakst uit naam van Microsoft, met als bedoeling om op Microsoft-accounts in te breken. 

Let extra op Microsoft, PayPal en Facebook

Naast Microsoft is ook PayPal een gewild doelwit. Zo'n online betaalplatform is natuurlijk een potentiële goudmijn voor cybercriminelen. Opvallend is verder dat er veel meer dan in 2018 gevist werd naar Facebook- en Instagram-accounts. Mogelijk heeft dit te maken met recente berichtgeving rond beveiligingslekken bij Facebook. Hackers spelen immers maar wat graag in op de actualiteit.

Dan enkele tips voor het herkennen van nepmails, zodat je er zelf niet intuint. Let altijd goed op de afzender, is dat wel een officieel mailadres? En de url van de site waar je naartoe gelokt bent, klopt die eigenlijk wel? Weet je het niet zeker, dan kun je voor de zekerheid altijd even contact opnemen met het bedrijf waarvan je zogenaamd een e-mail hebt ontvangen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord