MIT gebruikt Kinect voor Minority Report interface 2013-11-04T16:41:29

19-jarige jongen achter DDoS-aanval OM vrijgelaten

Zeven Nederlanders in race deelname YouTube-orkest

MIT gebruikt Kinect voor Minority Report interface

MIT gebruikt Kinect voor Minority Report interface

De populaire Kinect voor de Xbox360 waardoor spelers hun lichaam als controller kunnen gebruiken, heeft al een heleboel andere toepassingen gekregen.

De populaire Kinect voor de Xbox360 waardoor spelers hun lichaam als controller kunnen gebruiken, heeft al een heleboel andere toepassingen gekregen. Zo hebben mensen aan de MIT (Massachusetts Institute of Technology ) de bekende interface uit de film Minority Report nagemaakt.

Hackers hebben het mogelijk gemaakt om de Kinect ook op andere systemen te gebruiken waardoor er verschillende toepassingen mogelijk werden. Zo is er een robot-helicoptertje uitgerust met de Kinect waardoor het zelf obstakels kan detecteren en ontwijken en hebben de knappe koppen van de MIT getracht de interface uit de film Minority Report na te maken waarbij Tom Cruise middel handgebaren voor een scherm verschillende foto's bekijkt.

De software die MIT heeft ontwikkeld kan handen en vingers onderscheiden en werkt samen met het open source programma ROS waarmee robotten aangestuurd kunnen worden.

In deze video van 2 minuten is te zien hoe het allemaal werkt. Voor de tech-heads onder ons is hier meer informatie te vinden over de werking van de Kinect met de ROS-software.

[Via Neowin.net]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord