Mobiel bankieren-app Rabobank ondersteunt vingerafdrukscanner op iOS

© CIDimport

Mobiel bankieren-app Rabobank ondersteunt vingerafdrukscanner op iOS

Geplaatst: 25 augustus 2016 - 09:04

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:16

Redactie ID.nl

De Rabobank-app krijgt op iOS ondersteuning voor vingerafdrukken. Het wordt daarmee op de iPhone of iPad mogelijk om in te loggen of te betalen via Touch ID, maar je kunt ook nog gewoon een pincode gebruiken.

Dat laat de bank weten in een brief die de bank naar klanten heeft verstuurd. Het gaat voorlopig alleen om vingerafdrukondersteuning voor iOS. Over Android-toestellen is nog niets bekend.

Inloggen en betalen

Met Touch ID is het mogelijk op de Rabobank-app in te loggen met je vingerafdruk. Gebruikers kunnen kiezen Touch ID alleen te gebruiken om in te loggen, of voor zowel het inloggen als het uitvoeren van betalingen.

Het is alleen mogelijk in te loggen in te loggen op iOS 9 of hoger, op de iPhone 5S, de iPhone 6 (Plus), de iPhone 6S (Plus), de iPhone SE, en op de nieuwe iPads.

Onduidelijkheid

Deze ochtend ontstond onduidelijkheid over het inloggen, omdat verschillende gebruikers uit de woorden van de bank begrepen dat je alleen nog maar kon inloggen met je vingerafdruk. Inmiddels laat de bank weten dat je ook gewoon nog met een vijfcijferige pincode kunt inloggen.

De Rabobank bracht vorig jaar een nieuwe versie van zijn mobiele app uit. Die werkte alleen niet erg goed, en leverde de bank veel kritiek op.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten