Mobiel betalen op 2 september in Leiden van start

© CIDimport

Mobiel betalen op 2 september in Leiden van start

Geplaatst: 29 augustus 2013 - 09:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:22

Redactie ID.nl

De drie grote banken ABN AMRO, ING en de Rabobank starten in samenwerking met KPN en MasterCard Worldwide met de mogelijkheid tot mobiel (NFC)  betalen in Nederland. Leiden wordt op 2 september de eerste stad waar consumenten mobiel kunnen betalen.

Nederland schaart zich op 2 september in het rijtje van zo’n 56 landen waar consumenten mobiel kunnen betalen. In Nederland gaat het om een pilot van drie maanden waar 1000 klanten van de genoemde banken aan meedoen. De deelnemers gebruiken niet hun eigen NFC-telefoon maar een speciaal geprepareerde telefoon waarmee ze in zo'n 150 deelnemende winkels kunnen betalen. Door de telefoon tegen de betaalterminal  te houden, kan er worden betaald. Voor bedragen onder de 25 euro hoeft daar geen pincode voor worden ingevoerd.

ING en ABN willen de nfc-chip in bankpassen integreren maar de Rabobank wil direct op smartphones overstappen. Winkeliers moeten pin-terminals aanschaffen en installeren en consumenten die contactloos willen betalen moeten daarvoor straks wel een smartphone met nfc-chip hebben. Het hangt dus van het succes van de pilot af of snel en in welke mate het mobiele betalen heel Nederland zal veroveren.

In

Computer Idee nummer 20

schrijven we meer over deze pilot in Leiden

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten