© CIDimport

Mobiele Firefox zo goed als gereed

Geplaatst: 23 december 2009 - 23:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:38

Redactie ID.nl

De mobiele versie van Firefox is zo goed als gereed, claimt Mozilla. De primeur is voor de Nokia N900. Deze smartphone krijgt als eerste de beschikking over de mobiele Firefox-browser, die de naam Fennec draagt. Andere smartphones volgen spoedig. Fennec is een opensourcebrowser waar een maand of 18 aan gewerkt is.

De mobiele versie van Firefox is zo goed als gereed, claimt Mozilla. De primeur is voor de Nokia N900. Deze smartphone krijgt als eerste de beschikking over de mobiele Firefox-browser, die de naam Fennec draagt. Andere smartphones volgen spoedig.

Fennec is een opensourcebrowser waar een maand of 18 aan gewerkt is. De browser krijgt flinke concurrentie van Opera, dat eveneens op meerdere mobiele platformen draait. Fennec kan synchroniseren met Firefox, zodat het mogelijk is door te gaan op de smartphone waar je gebleven bent op je pc. Uiteraard maakt Fennec gebruik van tabbed browsing en add-ons. Op dit moment worden er versies voor Linux (Nokia N900), Windows Mobile en Android ontwikkeld. Een iPhone-versie is voorlopig uitgesloten omdat Fennec geen gebruikt maakt van de door Apple verplichte WebKit-engine.

The Register

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten