Mobile Drive Sq: Vierkante hardeschijf van Freecom

© CIDimport

Mobile Drive Sq: Vierkante hardeschijf van Freecom

Geplaatst: 15 november 2011 - 13:30

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:02

Redactie ID.nl

Freecom komt, naar eigen zeggen, met ’s werelds eerste vierkante harde schijf. Het design doet erg aan dat van Apple denken en past dan ook mooi bij een iMac of Macbook Pro.

Arman Emami, industrieel ontwerper en oprichter van de Berlijnse ontwerpstudio Emamidesign, maakte het ontwerp van de harde schijf. Het design leverde Mobile Drive Sq al meteen een onderscheiding op: De iF product design award 2012. De harde schijf heeft een roestvrij stalen, gezandstraalde behuizing waardoor het goed bestand is tegen vingerafdrukken en krassen. Een extra plastic band beschermt de schijf tegen stoten. De afmetingen van de compacte Mobile Drive Sq zijn 12 x 12 x 1.05/1.3 cm

Mobile Drive Sq: Vierkante hardeschijf van Freecom-16432632

© CIDimport

USB3.0 en Green button

De Mobile Drive Sq is beschikbaar in opslagcapaciteiten van 500GB en 1TB en bevat een USB 3.0 aansluiting voor overdrachtsnelheden tot 130MB/s. De harde schijf is ook voorzien van een energiebesparende ‘Green Button’ functie die de schijf automatisch in de standby modus zet wanneer deze niet gebruikt wordt.

Prijzen en beschikbaarheid

De schijven zijn nu te koop voor een verkoopadviesprijs van €99 voor de 500GB-versie en €149 voor de 1TB versie. Freecom biedt twee jaar garantie en onbeperkte helpdesk ondersteuning voor dit product.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten