Modern Warfare 3: $775 miljoen omzet in 5 dagen

© CIDimport

Modern Warfare 3: $775 miljoen omzet in 5 dagen

Geplaatst: 18 november 2011 - 08:40

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:00

Redactie ID.nl

Zoals vooraf al een beetje werd verwacht, heeft Call of Duty: Modern Warfare 3 (COD: MW3 ) weer een nieuw verkooprecord behaald. Ditmaal wist het spel in slechts 5 dagen een omzet van $775 miljoen op te brengen.

Het nieuwe record is $125 miljoen meer dan het vorige record dat op naam stond van Call of Duty: Black Ops, de de vorige titel in de Call of Duty-franchise. Het jaar daarvoor stond het record op naam van Modern Warfare 2. Hiermee is het ook voor het eerst dat een entertainmentproduct drie jaar achter elkaar de toppositie inneemt wanneer het gaat om de verkopen binnen 5 dagen na lancering. Het verkooprecord op de dag van lancering had COD: MW3 ook al in handen zoals we eerder schreven.

Het verkooprecord geldt voor zowel films, boeken en games en geeft daarmee aan hoe enorm populair games tegenwoordig zijn. Ondanks alle illegale downloads en het feit dat er een truck gekaapt werd met 6000 exemplaren van het spel.

Live-record

Op Xbox Live werd meteen ook een record gezet? van 7 miljoen online speeluren van COD: MW3 aan het einde van 8 november toen het spel uitkwam (10% meer dan destijds met Black Ops). Meer dan 3.3 miljoen spelers  speelden het spel meteen online op 8 november.

[Via: Guru3D]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten