Mogelijk verkoopverbod op onveilige slimme apparaten 2018-01-12T09:45:04

Windows Rekenmachine

Gouden sieraden van moederbord-onderdelen

Mogelijk verkoopverbod op onveilige slimme apparaten

Mogelijk verkoopverbod op onveilige slimme apparaten

De overheid zou onderzoek moeten doen naar de mogelijkheid om de verkoop van slimme apparaten te verbieden, wanneer deze niet voldoende beveiligd zijn. Dat is een van de conclusies van de Cyber Security Raad, adviesorgaan van het kabinet.

De Cyber Security Raad uit zijn zorgen over het de opmars van het internet-of-things; apparaten zoals thermostaten, lampen, camera's, speakers, zelfs koelkasten en stofzuigers staan telkens vaker in verbinding met internet. Maar regelmatig blijkt de beveiliging ervan niet op orde. Daardoor zijn consumenten kwetsbaar voor cyberaanvallen. Hackers kunnen op de apparatuur inbreken om privacygevoelige informatie te stelen of om de gadgets deel uit te laten maken van een botnet

Stickers

Hoog tijd dus om opnieuw te kijken naar de wetten en regelgeving rond deze industrie, aldus de CSR. Fabrikanten zouden aan bepaalde minimum-eisen moeten voldoen, of anders riskeren dat hun slimme product niet meer verkocht mag worden. Zo zou men verplicht moeten zijn om voor een bepaalde duur veiligheidsupdates uit te brengen, en moeten de basisfuncties van een apparaat ook zonder internet moeten werken. Die informatie zou inzichtelijk moeten zijn voor kopers door bijvoorbeeld stickers op de verpakking.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord