Mogelijke beloning voor wie Sony tipt over PSN-hack 2013-11-04T16:34:21

Keurmerk ‘betrouwbare internetapplicatie’ voor IE9

KPN: Betalen om via internet te bellen

Mogelijke beloning voor wie Sony tipt over PSN-hack

Mogelijke beloning voor wie Sony tipt over PSN-hack

Sony overweegt om een beloning te geven voor informatie die leidt tot de arrestatie vervolging van de daders van de inbraak in het Playstation Network.

Sony overweegt om een beloning te geven voor informatie die leidt tot de arrestatie vervolging van de daders van de inbraak in het Playstation Network.

Volgens de website All Things Digital is dit een van de mogelijke opties die Sony overweegt om informatie los te krijgen over de mogelijke verantwoordelijken voor het hacken van het PSN. Er is nog geen beslissing over genomen en het bedrijf kan dit plan nog laten varen, aldus de niet nader genoemde bronnen.

Anonymous is verdacht
Het is overigens niet uitgesloten dat een dergelijke beloning zou kunnen werken. Uit de diverse geruchten die de ronde doen op internet heeft de hackersorganisatie Anonymous weliswaar formeel ontkent betrokken te zijn. Toch zou het heel goed kunnen dat leden van deze organisatie toch bij de inbraak betrokken zijn. Anonymous is immers een verbond dat uit diverse takken bestaat die het onderling lang niet altijd eens zijn. Zeker als daar interne verdeeldheid ontstaat over activiteiten of publicaties, kan een beloning helpen een afvallige over de streep te trekken om uit de school te klappen.

Het Sony Playstation Network is sinds 20 april offline na een kwaadaardige kraakactie. Hierbij zijn alle namen, adressen, geboortedata, aankoophistorie, online id’s en in sommige gevallen creditcardgegevens van 77 miljoen abonnees van PSN en de Qriocity-dienst buitgemaakt.

Reden zwijgzaamheid Sony
Sony heeft de kraak pas zes dagen later bekend gemaakt, omdat dit naar eigen zeggen niet eerder kon. Deze kraak is een demonstratie waartoe kwaadwillende hackers toe in staat zijn. Het geeft aan hoe groot de uitdagingen voor exploitanten van openbare diensten op internet zijn, om hun netwerk veilig te houden en te beschermen tegen dit soort aanvallen.

Sony is bezig met een grootschalig onderzoek naar de gebeurtenissen en is tegelijkertijd bezig met het bouwen van een nieuw veiliger netwerk. Onduidelijk is nog wanneer de PSN-dienstverlening wordt hervat.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord