Moto G4, G4 Plus en K5: veel smartphone voor weinig

© CIDimport

Moto G4, G4 Plus en K5: veel smartphone voor weinig

Geplaatst: 17 mei 2016 - 11:31

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:55

Redactie ID.nl

Motorola ververst binnenkort zijn Moto-lijn met nieuwe modellen in de vorm van de Moto G4, G4 Plus en de K5. Zoals we inmiddels van de fabrikant gewend zijn, lijkt de prijs-kwaliteitsverhouding goed in orde.

Vergelijken we de G4 met zijn voorganger, dan valt op dat het scherm groter is en het een hogere resolutie heeft. Het display is dit keer 5,5 inch groot en heeft een full-hd resolutie. Ook is de processor sneller en houdt de accu het langer vol. Wat gelijk blijft, is de camera (13 megapixels) en het werkgeheugen (2 GB). Dit toestel kost 229 euro.

Betere camera

De G4 Plus is vooral interessant voor het wat serieuzere fotografiewerk. De specificaties komen overeen met de gewone G4, maar de camera is een 16 megapixel-variant met een geavanceerdere (laser)focus-techniek. Ook zit er een vingerafdrukscanner op. De G4 Plus valt dan ook iets duurder uit, 269 euro. Hoewel de naam anders doet vermoeden, is het toestel niet groter dan de G4.

Goedkoopst

Tot slot is er nog de K5, waarvan Motorola de meeste specificaties nog even onder de pet houdt. Deze valt met zijn 5 inch hd-scherm iets kleiner uit, maar bezit alsnog een 13 mp-camera aan de achterzijde. De selfiecamera betreft een 5 mp-versie. Deze smartphone kost 179 euro.

De K5 komt als eerste uit, eind mei. Daarna volgt de G4 begin juni, en de G4 Plus halverwege juni.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten