Motorola komt met modulaire smartphone 2014-02-28T09:54:51

Video - How to: meldingen aanpassen op de smartphone

Tor komt met een écht anonieme smartphone

Motorola komt met modulaire smartphone

Motorola komt met modulaire smartphone

Motorola brengt begin volgend jaar zijn eerste 'modulaire' smartphone op de markt. Dat is een telefoon die in verschillende onderdelen op te bouwen is. Ook mooi: de telefoon gaat in de basis slechts 35 euro kosten.

Een modulaire smartphone is een telefoon die alleen uit de basisstructuur bestaat. Daar kunnen vervolgens verschillende onderdelen en elementen van de telefoon aan worden toegevoegd, zoals een nieuwe processor of extra geheugen.

Onderdelen kopen

De kale versie van de telefoon zoals die op de markt komt, is niet te gebruiken. Die bestaat slechts uit het frame van de telefoon en een scherm. Daarbij moet de gebruiker eerst een telefoon- en internetmodule aanschaffen, evenals een processor en geheugen.

In stukjes

Het is de bedoeling dat gebruikers na verloop van tijd onderdelen van hun telefoon kunnen upgraden, in plaats van hun hele toestel. Dat is uiteindelijk veel goedkoper. Zo kunnen ze meer werkgeheugen kopen, een betere camera, of een snellere processor om de telefoon weer helemaal actueel te maken. Het idee van een modulaire smartphone komt van het Nederlandse initiatief 'Phonebloks', dat een modulaire telefoon vorig jaar al presenteerde.

De telefoon, die de werktitel 'Project Ara' heeft, wordt gemaakt door Motorola. Google kocht Motorola in 2012, maar verkocht de telefoonfabrikant vorige maand weer door aan Lenovo. De experimentele divisie van Motorola, die ook de 'Ara' maakt, is echter nog steeds onderdeel van Google.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord