© CIDimport

Mozilla Junior iPad browser

Geplaatst: 18 juni 2012 - 05:42

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:31

Redactie ID.nl

Mozilla heeft een prototype browser voor de iPad aangekondigd onder de naam ‘Junior’.

Mozilla, maker van Firefox, is nog steeds de grote afwezige op de iPad maar heeft de afgelopen maanden aan een totaal nieuwe browser gewerkt, die van de grond afgemaakt is voor de tablet. Alex Limi van Mozilla stelde dat de huidige Safari-browser een ‘miserabele ervaring’ biedt ook al erkent hij dat het momenteel de beste optie op de tablet is. 


Fullscreen-browsing met Junior

De Junior-browser is full-screen en biedt geen tabbed-browsing zoals we dat tegenwoordig van browsers gewend zijn. Het heeft slechts twee knoppen: een terug-knop en een plus-teken. De knoppen kunnen ook worden uitgeklapt met meerdere opties. Wanneer je op de plus-knop drukt dan krijg je een menu te zien met de drie belangrijkste opties. Deze opties omvatten recente pagina’s, favorieten en een zoek/adresbalk. De drie opties nemen elke een derde van het scherm in beslag (zie afbeelding). Wanneer je iets zoekt dan worden de resultaten getoond over je favorieten.

Mozilla Junior iPad browser-16218202

© CIDimport

Mozilla Junior biedt ook ondersteuning voor verschillende accounts en private browsing. Het is nu nog een prototype en het zal nog wel even duren voordat het eindelijk uitkomt. Om al een indruk te krijgen, kun je hieronder de presentatievideo bekijken.

[Via: The Verge]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten