Mozilla laat zijn Thunderbird 3 uitvliegen

© CIDimport

Mozilla laat zijn Thunderbird 3 uitvliegen

Geplaatst: 9 december 2009 - 08:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 13:28

Redactie ID.nl

De officiële release van Thunderbird versie 3 is nu beschikbaar. Het nieuwe e-mailprogramma is als alternatief voor Outlook of Windows Live-mail beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. Thunderbird 3 introduceert een aantal nieuw functies en een aantal al lang noodzakelijke verbeteringen.

De officiële release van Thunderbird versie 3 is nu beschikbaar. Het nieuwe e-mailprogramma is als alternatief voor Outlook of Windows Live-mail beschikbaar voor Windows, Mac en Linux.

Thunderbird 3 introduceert een aantal nieuw functies en een aantal al lang noodzakelijke verbeteringen. Zo is er een verbeterde zoek- en indexeringsfunctie, ondersteuning voor tabbladen en een verbeterde installatie-wizzard die zowel de installatie als het invoeren van accounts snel en probleemloos moet laten verlopen.

Als alternatief voor Outlook is Thunderbird heel goed bruikbaar voor het lokaal archiveren van Webmail. Integratie met Gmail kan al langer maar nu is er ondersteuning voor Gmails speciale folders inclusief Sent en Trash en de niet Engelstalige versie van Gmail.

De belangrijkste vernieuwing is wel de zoekfunctie in Thunderbird. Concurrent Outlook komt niet in de buurt van de functionaliteit waar Mozilla de Thunderbirdgebruiker mee verwent. De zoekbalk is prominent aanwezig in de mailpagina. De zoekfunctie kan worden toegespitst op een deel van de e-mail. Zoeken kan op onderwerp, afzender, ontvanger, aan, cc, of berichtveldne of een combinatie. Ook is hetmogelijk zoekopdachten te bewaren als een subfolder. 

Probeer het nu zelf.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten