MS-DOS krijgt nieuwe game: Retro City Rampage

© CIDimport

MS-DOS krijgt nieuwe game: Retro City Rampage

Geplaatst: 1 juli 2015 - 07:29

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:20

Redactie ID.nl

Je verwacht het niet anno 2015, maar er is een hele nieuwe game in ontwikkeling voor MS-DOS. Met Retro City Rampage wil Vblank Entertainment bewijzen dat zijn game er niet alleen ouderwets uitziet, maar ook echt te spelen is op de platformen van weleer.

De game lanceerde een paar jaar geleden al voor nieuwere systemen, waaronder Windows en spelcomputers als de PlayStation 3 en Xbox 360. Door de 8-bit graphics lijkt het net een game die uit de jaren '80 is gekomen. Eerder al kreeg de ontwikkelaar Retro City Rampage ook werkende op de eerste spelcomputer van Nintendo, de NES.

Systeemeisen

De systeemeisen van deze MS-DOS versie? Houd je vast: een Intel 486-computer, 3,7 MB vrije hardeschijfruimte en 4 MB RAM-geheugen. Om deze variant van Retro City Rampage op moderne systemen te spelen, heb je emulatiesoftware als DOSBox nodig.

Wanneer de game uitkomt voor MS-DOS, is nog niet bekend. Retro City Rampage lijkt een beetje op Grand Theft Auto. Je ziet de actie van bovenaf en je bent vrij de boel op stelten te zetten in een grote, vrij te verkennen stad.

MS-DOS krijgt nieuwe game: Retro City Rampage-15797156

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten