MSN Messenger meest gebruikte im-client

© CIDimport

MSN Messenger meest gebruikte im-client

Geplaatst: 12 april 2006 - 05:04

Aangepast: 19 september 2022 - 13:12

Redactie ID.nl

Uit een wereldwijd onderzoek naar het gebruik van instant-messengers blijkt dat MSN Messenger het meest gebruikte im-programma is. MSN Messenger heeft 61 procent van de markt in handen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat voor het eerst het aantal im-gebruikers in Europa groter is dan het aantal gebruikers in de Verenigde Staten. 82 miljoen mensen in Europa gebruiken instant-messengersoftware.

MSN Messenger meest gebruikte im-client

Uit een wereldwijd onderzoek naar het gebruik van instant-messengers blijkt dat MSN Messenger het meest gebruikte im-programma is. MSN Messenger heeft 61 procent van de markt in handen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat voor het eerst het aantal im-gebruikers in Europa groter is dan het aantal gebruikers in de Verenigde Staten. 82 miljoen mensen in Europa gebruiken instant-messengersoftware. Dit komt neer op ongeveer 49 procent van alle Europese internetgebruikers. In de Verenigde Staten ligt het aantal op 69 miljoen gebruikers (37 procent). Latijns-Amerika heeft met 64 procent het hoogste percentage im-gebruikers.

MSN Messenger is markleider dankzij de sterke positie die de client heeft in Latijns-Amerika (90 procent), Europa (70 procent) en in Azië. In de Verenigde Staten ligt MSN Messenger nek aan nek met zijn grootste concurrent AOL Instant Messenger. Yahoo! Messenger staat in de VS op de derde plaats.

Nieuwe im-clients beginnen – vooral buiten de VS - langzaam populairder te worden. Vooral Skype wordt steeds vaker gebruikt. Skype wordt op dit moment gebruikt door 14 procent van alle im-gebruikers wereldwijd. In de VS gebruikt maar drie procent van alle gebruikers de internettelefonie-software. Skype wordt het meest gebruikt in Aziatische landen, waar het gebruik wordt door 26 procent van alle im-gebruikers.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten