MSN Messenger meest gebruikte im-client 2013-10-10T14:33:36

Tien gaten gedicht met nieuwste Microsoft-patch

Online nieuws uit de buurt

MSN Messenger meest gebruikte im-client

MSN Messenger meest gebruikte im-client

Uit een wereldwijd onderzoek naar het gebruik van instant-messengers blijkt dat MSN Messenger het meest gebruikte im-programma is. MSN Messenger heeft 61 procent van de markt in handen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat voor het eerst het aantal im-gebruikers in Europa groter is dan het aantal gebruikers in de Verenigde Staten. 82 miljoen mensen in Europa gebruiken instant-messengersoftware.

Uit een wereldwijd onderzoek naar het gebruik van instant-messengers blijkt dat MSN Messenger het meest gebruikte im-programma is. MSN Messenger heeft 61 procent van de markt in handen. Uit het onderzoek blijkt tevens dat voor het eerst het aantal im-gebruikers in Europa groter is dan het aantal gebruikers in de Verenigde Staten. 82 miljoen mensen in Europa gebruiken instant-messengersoftware. Dit komt neer op ongeveer 49 procent van alle Europese internetgebruikers. In de Verenigde Staten ligt het aantal op 69 miljoen gebruikers (37 procent). Latijns-Amerika heeft met 64 procent het hoogste percentage im-gebruikers.

MSN Messenger is markleider dankzij de sterke positie die de client heeft in Latijns-Amerika (90 procent), Europa (70 procent) en in Azië. In de Verenigde Staten ligt MSN Messenger nek aan nek met zijn grootste concurrent AOL Instant Messenger. Yahoo! Messenger staat in de VS op de derde plaats.

Nieuwe im-clients beginnen – vooral buiten de VS - langzaam populairder te worden. Vooral Skype wordt steeds vaker gebruikt. Skype wordt op dit moment gebruikt door 14 procent van alle im-gebruikers wereldwijd. In de VS gebruikt maar drie procent van alle gebruikers de internettelefonie-software. Skype wordt het meest gebruikt in Aziatische landen, waar het gebruik wordt door 26 procent van alle im-gebruikers.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord