Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten

© CIDimport

Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten

Geplaatst: 19 augustus 2014 - 09:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:54

Redactie ID.nl

YouTube komt met een eigen muziekdienst. Die gaat YouTube Music Key heten, en wordt aan Google Play Music toegevoegd, melden bronnen. YouTube Music Key gaat maandelijks zo'n 7,50 kosten.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerd website Android Police, dat met bronnen binnen YouTube heeft gesproken.

Spotify

Het was al langer bekend dat YouTube bezig was met een muziekdienst, maar veel was er nog niet over bekend. Wel was bekend dat het ging om een dienst die veel op Spotify zou lijken, waarbij gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek kunnen luisteren.

20 miljoen nummers

Volgens Android Police zouden er ruim 20 miljoen nummers te beluisteren zijn via de dienst, waarbij luisteraars ook afspeellijsten kunnen maken en die kunnen delen. Ook zou muziek offline en op de achtergrond te beluisteren zijn.

Samen met Google Play Music

De dienst gaat volgens Android Police 10 dollar per maand kosten, wat neerkomt op zo'n 7,50. Wat de Nederlandse prijs precies wordt, is niet duidelijk - mogelijk wordt dat zelfs 10 euro per maand. Naast YouTube Music Key krijgen gebruikers voor hun abonnement ook toegang tot Google Play Music, de muziekdienst waarmee Google nu losse nummers verkoopt. Android Police zegt dat de twee diensten worden samengevoegd.

Wanneer YouTube Music Key eindelijk beschikbaar komt, en of dat ook in Nederland is, is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten