Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten 2014-08-19T13:20:31

Je kind belt je altijd terug met Ignore No More

Zo kies je de beste externe accu (partnerbijdrage)

Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten

Meer details over onbeperkte muziekdienst bekend

Muziekdienst van YouTube gaat tientje per maand kosten

YouTube komt met een eigen muziekdienst. Die gaat YouTube Music Key heten, en wordt aan Google Play Music toegevoegd, melden bronnen. YouTube Music Key gaat maandelijks zo'n 7,50 kosten.

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerd website Android Police, dat met bronnen binnen YouTube heeft gesproken.

Spotify

Het was al langer bekend dat YouTube bezig was met een muziekdienst, maar veel was er nog niet over bekend. Wel was bekend dat het ging om een dienst die veel op Spotify zou lijken, waarbij gebruikers voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek kunnen luisteren.

20 miljoen nummers

Volgens Android Police zouden er ruim 20 miljoen nummers te beluisteren zijn via de dienst, waarbij luisteraars ook afspeellijsten kunnen maken en die kunnen delen. Ook zou muziek offline en op de achtergrond te beluisteren zijn.

Samen met Google Play Music

De dienst gaat volgens Android Police 10 dollar per maand kosten, wat neerkomt op zo'n 7,50. Wat de Nederlandse prijs precies wordt, is niet duidelijk - mogelijk wordt dat zelfs 10 euro per maand. Naast YouTube Music Key krijgen gebruikers voor hun abonnement ook toegang tot Google Play Music, de muziekdienst waarmee Google nu losse nummers verkoopt. Android Police zegt dat de twee diensten worden samengevoegd.

Wanneer YouTube Music Key eindelijk beschikbaar komt, en of dat ook in Nederland is, is nog niet bekend.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord