Na de selfie en de stemfie: de stripfie!

© CIDimport

Na de selfie en de stemfie: de stripfie!

Geplaatst: 17 december 2014 - 13:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:48

Redactie ID.nl

Nederland kent een nieuw fenomeen: de Stripfie. Inderdaad, dat zijn selfies van stripfiguren! 60 bekende Nederlandse stripfiguren maakten een selfie. Het resultaat hiervan kan iedereen komen bekijken in een bijzondere tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum te Groningen.

Selfie was het woord van het jaar 2013 en de 'foto van jezelf' is in het afgelopen jaar helemaal ingeburgerd in onze maatschappij. Ook onze woordenschat is er flink door uitgebreid, dankzij woorden als stemfie, doehetzelfie, drelfie en nu ook de stripfie. 
Striphelden konden niet langer achterblijven. Meer dan 50 Nederlandse stripmakers maakten speciaal voor deze gelegenheid een tekening waarop hun personages zichzelf op ludieke wijze fotografeerden. Onder andere heer Bommel en Tom Poes, Storm, Roodhaar, Agent 327, Franka, Sigmund, Elsje, Baron van Tast en vele anderen lieten zich op deze manier vereeuwigen. De expositie in het Stripmuseum is te zien tot en met 1 maart 2015.

Eigen stripfie

Tijdens de expositie zijn er een aantal extra activiteiten in het museum:
#1  SELFIE-SPOTS
In het museum zijn selfie-spots te vinden. Hier kun je jezelf op de foto zetten met bekende stripfiguren, zoals Asterix, Robbedoes en Marsupilami.

#2  SELFIESTICKS
Bij de receptie liggen selfie-sticks die je kunt lenen om een nog betere selfie te maken in het museum!

#3  FACEBOOK-ACTIE
De leukste museum-selfies op onze Facebook-pagina. Mail je stripmuseum-selfie naar: receptie@stripmuseum.nl. Je maakt dan kans op een stripboek en de leukste selfies worden op de Facebook-pagina geplaatst.

#4  SELFIE-WEETJES
Op verschillende plaatsen in het museum kun je leuke selfie-weetjes lezen. Wist je bijvoorbeeld dat er in Groningen een telefoondief is gepakt, nadat hij selfies had gemaakt?

 

Het Nederlands Stripmuseum, Westerhaven 71, 9718 AC Groningen

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten