Na slaapwandelen nu ook slaap-sms'en

© CIDimport

Na slaapwandelen nu ook slaap-sms'en

Geplaatst: 22 november 2011 - 09:33

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:58

Redactie ID.nl

Sommige mensen hebben last van slaapwandelen of zelfs slaapeten maar tegenwoordig is ook slaap-sms'en een groeiend probleem.

Uit onderzoeken blijkt dat gamen en surfen voor slapeloosheid kan zorgen en dat tot laat sms-en tot gedragsproblemen kan leiden. Zo weet de 16-jarige Elizabeth Hammonds wanneer ze wakker wordt, niet meer dat ze ’s avonds sms-jes heeft verstuurd naar vrienden. Dat de sms-jes in een slaaptoestand zijn geschreven, blijkt wel uit een voorbeeld van een berichte dat Elizabeth naar een vriend stuurde: ‘Sluit haar deur’. De volgende dag kon ze zich er geen klap van herinneren dat te hebben verstuurd. 

Slapen met licht uit en mobiel aan

Hoe onbegrijpelijk ook, dit is nog een hele zin, ze stuurt ook berichtjes met willekeurige letters zonder dat ze daar erg in heeft. Elizabeth staat hierin niet alleen; Dr. Marcus Schmidt zegt dat hij meer van dit soort gevallen ziet. Vier van de vijf kinderen heeft de mobiel ook in de slaapkamer liggen wanneer ze gaan slapen en slechts één op de tien schakelt hem uit.

Slaapgebrek

Een gebrek aan slaap kan er voor zorgen dat mensen veelvoorkomende handelingen verrichten in hun slaap zoals wandelen, eten en dus ook de telefoon oppakken als die afgaat. Schmidt raadt kinderen dan ook aan om hun telefoon ergens anders te leggen zodat hun vingers niet slaapwandelend over de toetsen gaan. Volgens de dokter kan het behoorlijk extreme uitwassen hebben; zo was er een patiënt die seksueel getinte foto’s van zichzelf verstuurde in haar slaap. Het fenomeen slaap-sms'en is nog vrij nieuw en er moet nog veel onderzoek naar worden gedaan.

[Via: MSNBC]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten