Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers 2014-11-25T13:35:23

Review: Edifier H850

Verstuur bestanden tussen je pc en smartphone met Pushbullet

Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers

Nationale Verander Je Wachtwoord Dag trekt duizenden wachtwoordcheckers

Afgelopen maandag was de eerste Nationale Verander Je Wachtwoord Dag en ruim 75.000 wachtwoorden werden gecheckt op wachtwoordbewust.nl. De dag is een initiatief van Tweakers en het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie.

Het initiatief moet mensen bewuster maken van het belang van wachtwoorden. Zo is het meest gebruikte wachtwoord bijvoorbeeld nog altijd 123456. Met de wachtwoordcheck zien mensen nu heel gericht hoe onveilig ze soms bezig zijn volgens Wilbert de Vries, hoofdredacteur van Tweakers.

Op de site zijn verder nog diverse tips en handvatten gegeven waarmee mensen een sterker wachtwoorden kunnen bedenken en onthouden.

In navolging van de website nam RTV Noord- Holland de proef op de som en vroeg het mensen op straat wat hun wachtwoord was. Het leverde de volgende verrassende resultaten (filmpje onderaan de pagina) op.

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord