Navigatie-systeem waarschuwt voor flitsers

© CIDimport

Navigatie-systeem waarschuwt voor flitsers

Geplaatst: 12 juli 2006 - 10:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:01

Redactie ID.nl

Gebruikers van Navteqs navigatie-systemen kunnen binnenkort snelheidscamera's spotten op hun route. Navteq heeft namelijk Camera Alert aan de database toegevoegd, dat de locaties aangeeft van zowel permanente als vooraf aangekondigde snelheidscamera’s.

Navigatie-systeem waarschuwt voor flitsers

Gebruikers van Navteqs navigatie-systemen kunnen binnenkort snelheidscamera's spotten op hun route.

Navteq heeft namelijk Camera Alert aan de database toegevoegd, dat de locaties aangeeft van zowel permanente als vooraf aangekondigde snelheidscamera’s. De software is ontwikkeld in samenwerking met Rijkswaterstaat en andere lokale overheden, die het rijgedrag van automobilisten gunstig willen beïnvloeden.

Er bestaat wel een kans dat bestuurders een ‘vals alarm’ krijgen. Dit gebeurt als de plek van de camera niet langer geldig is, wanneer de camera verkeerd is gelocaliseerd in de database of als de locatie niet de goede referenties van de kaart bevat. De lijst met camera's wordt maandelijks bijgewerkt.

Het is nog onbekend wanneer Nederlanders gebruik kunnen maken van de camera-spotter. Veldanalisten zijn nu bezig met de database-opname van snelheidscamera’s in de landen die Navteqs kaarten bestrijken. Frankrijk is inmiddels aan de database toegevoegd. Automobilisten in het Verenigd Koninkrijk kunnen de software in het derde kwartaal van dit jaar tegemoet zien.

Bron: Computable

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten