Nederland benut lunch om naar Tour-sites te surfen

© CIDimport

Nederland benut lunch om naar Tour-sites te surfen

Geplaatst: 20 juli 2006 - 13:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Nederlandse wielerfans volgen fanatiek de Tour de France. Uit metingen van het analyse-bedrijf Keynote blijkt dat websites met nieuws over de Tour het meest bezocht worden tijdens de lunch, tussen 12.00 en 13.00 uur. De meetresultaten laten zien dat de sites rond deze tijd ook minder goed bereikbaar worden. Zo is www.tourdefrance.nl gemiddeld tien keer langzamer dan andere sites.

Nederland benut lunch om naar Tour-sites te surfen

Nederlandse wielerfans volgen fanatiek de Tour de France. Uit metingen van het analyse-bedrijf Keynote blijkt dat websites met nieuws over de Tour het meest bezocht worden tijdens de lunch, tussen 12.00 en 13.00 uur. De meetresultaten laten zien dat de sites rond deze tijd ook minder goed bereikbaar worden. Zo is www.tourdefrance.nl gemiddeld tien keer langzamer dan andere sites. Gisteren was de site om 12.30 uur zelfs helemaal uit de lucht.Keynote voerde de metingen onder andere uit op 19 juli, de dag van de 16de etappe die langs de hoogste top, de Col du Galibier, leidde. Naast www.tourdefrance.nl werden ook de sites www.letour.fr, www.wielrensite.nl en www.telesport.nl/wielersport/ gemeten.

Bezoekers van www.tourdefrance.nl moesten gisteren tussen 12.00 en 13.00 uur ruim 48 seconden wachten voordat de site geopend was. De Franse site www.letour.fr laat tot nu toe de beste resultaten zien qua snelheid en beschikbaarheid, al was deze gisteren om 9.45 uur ook kort onbereikbaar. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten