Nederland geeft massaal zijn mening online

© CIDimport

Nederland geeft massaal zijn mening online

Geplaatst: 27 september 2006 - 05:09

Aangepast: 19 september 2022 - 12:54

Redactie ID.nl

Een week geleden kon u hier lezen over 21minuten.nl, het grootste on-line opinieonderzoek van Nederland ooit. Vanochtend vroeg viel een juichend persbericht in onze digi-bus: binnen één week na de start van het onderzoek hebben al meer dan 50.000 Nederlanders de vragenlijst van 21minuten.nl ingevuld. Het initiatief stevent af op een record aantal deelnemers.

Nederland geeft massaal zijn mening online

Een week geleden kon u hier lezen over 21minuten.nl, het grootste on-line opinieonderzoek van Nederland ooit. Vanochtend vroeg viel een juichend persbericht in onze digi-bus: binnen één week na de start van het onderzoek hebben al meer dan 50.000 Nederlanders de vragenlijst van 21minuten.nl ingevuld. Het initiatief stevent af op een record aantal deelnemers. Vorig jaar stond de teller na één week op 15.000 en deden in twee maanden tijd 150.000 mensen mee aan de vragenlijst.

De initiatiefnemers hebben wel een verklaring voor de grote belangstelling voor 21minuten: “Nederlanders vinden het belangrijk om hun mening te geven, juist nu de verkiezingen er aan komen. Ook de vele publiciteit rond de uitkomsten van vorig jaar heeft geholpen om mensen enthousiast te maken de vragenlijst in te vullen,” zegt een woordvoerder.

Net als in 2005 krijgen alle Nederlanders weer de kans om hun mening te geven over de toekomst van de Nederlandse economie en maatschappij. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld de AOW, het versoepelen van het ontslagrecht, de hypotheekrenteaftrek, en selectie aan de poort bij universiteiten. De resultaten van het onderzoek worden begin november, voor de start van de verkiezingsdebatten, bekendgemaakt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten