Nederland heeft het hoogste aantal bankstoringen ter wereld

© CIDimport

Nederland heeft het hoogste aantal bankstoringen ter wereld

Geplaatst: 16 december 2014 - 11:03

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:49

Redactie ID.nl

Nederland heeft het hoogste aantal bank-storingen ter wereld, blijkt uit analyse van AlleStoringen.nl. De drie grootste banken van Nederland hadden in de laatste 12 maanden maar liefst 132 dagen met grote storingen. Voor de analyse heeft Allestoringen de gegevens van 27 landen vergeleken.

AlleStoringen werkt in 27 landen en bestudeert daar met welke storingen banken, telecomproviders en online diensten kampen. Van al die landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk en Brazilie, heeft Nederland met de ING, Rabobank en ABN Amro de meeste bankstoringen.

Het aantal bankstoringen bij de ING wist in een jaar zelfs te verdrievoudigen ten opzichte van het jaar daarvoor. “ING heeft gemiddeld bijna eenmaal per week last van een grote storing, en om de dag zijn er kleinere problemen,” legt Tom Sanders, medeoprichter van Allestoringen.nl, uit.

Bij Allestoringen.nl spreekt men van een storing wanneer het aantal meldingen significant afwijkt van het normale aantal meldingen. Er wordt gesproken van een ‘grote storing’ wanneer het aantal meldingen 150% hoger ligt dan bij reguliere storingen.


Update: Zowel ING, de Rabobank en ABN Amro hebben gereageerd op de bevindingen van Allestoringen.nl.

De ING benadrukt dat de storingen deels gebaseerd worden op sociale media, waardoor de metingen niet kloppen. Zij zijn van mening dat wanneer er sprake is van een storing met betalen via iDEAL, dit bijvoorbeeld ook kan worden gezien als een storing van ING.  Verder haalt ING de disclaimer van Allestoringen aan waar het volgende in staat:
"De tweets en de grafieken op de webpagina's van allestoringen claimen niet of een bedrijf of organisatie storing heeft"

De Rabobank wil niet inhoudelijk ingaan op de bevindingen van Allestoringen en beroept zich vooral op zijn eigen statistieken. Een woordvoerder van de bank benadrukt dat volgens hun eigen statistieken de beschikbaarheid van internetbankieren dit jaar tot nu toe 98,9% was.

ABN Amro geeft, net als de Rabobank, aan dat het zich vooral beroept op zijn eigen statistieken. En dat de beschikbaarheid van internetbankieren ook bij hun, maandelijks rond de 99% ligt.
 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten