Nederland in top 5 snelste 4G-netwerken 2017-06-07T15:03:08

Spark-drone van DJI met handgebaren te besturen

Consumentenbond: Pas op met kwaaltjes googlen

Nederland in top 5 snelste 4G-netwerken

Nederland in top 5 snelste 4G-netwerken Bron: OpenSignal

Nederland behaalt een vijfde plek in een wereldwijde ranglijst van snelste 4G-netwerken. Gemiddeld hebben we beschikking over een draadloze internetsnelheid van 38,36 Mbps.

Dat blijkt uit onderzoek van OpenSignal. Singapore veroverde de eerste plek met een gemiddelde snelheid van 45,62 Mbps. Daarna volgen Zuid-Korea, Hongarije en Noorwegen. De zesde plek is voor Luxemburg.

Ook als het om dekking gaat, scoort Nederland goed. We halen dan de zesde plaats. Wanneer we in Nederland verbinding willen met een 4G-netwerk, dan moet dat in 86 procent van de gevallen wel lukken.

Zuid-Koreanen genieten het meeste van 4G. Daar is een dekking van maar liefst 96 procent gemeten.  Ook Japan, Noorwegen, de Verenigde Staten en Hong Kong scoren hoger dan Nederland. 

Achteruitgang

Wordt gekeken naar bekabeld internet, dan staat het er slechter voor met Nederland. Jarenlang voerden we lijsten aan wat betreft bekabelde internetsnelheden, maar vorig jaar daalden we voor het eerst buiten de top 5. 

Uit recente gegevens van Akamai blijken we de afgelopen tijd nog verder te zijn gezakt. Met een gemiddelde internetsnelheid van 18,7 Mbps behalen we tegenwoordig slechts een twaalfde plek.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord