Nederland kijkt steeds digitaler

© CIDimport

Nederland kijkt steeds digitaler

Geplaatst: 24 juli 2006 - 16:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

De wijze waarop het televisie signaal binnenkomt op het meest gebruikte televisie toestel in Nederlandse huishoudens is aan het veranderen. De analoge ontvangst verliest terrein aan de digitale aanbieders,meldt de Stichting Kijkonderzoek. Het percentage digitale ontvangst is toegenomen van 17% in de tweede helft van 2005 naar bijna 24% in de eerste helft van 2006.

Nederland kijkt steeds digitaler

De wijze waarop het televisie signaal binnenkomt op het meest gebruikte televisie toestel in Nederlandse huishoudens is aan het veranderen. De analoge ontvangst verliest terrein aan de digitale aanbieders,meldt de Stichting Kijkonderzoek.

Het percentage digitale ontvangst is toegenomen van 17% in de tweede helft van 2005 naar bijna 24% in de eerste helft van 2006. Ook breedbeeld televisie is al behoorlijk populair: 37% van de huishoudens bezit een dergelijke televisie. Verder is een lichte verschuiving zichtbaar van de traditionele naar de platte beeldbuis. Het percentage huishoudens dat een plasma of lcd-scherm bezit bedraagt respectievelijk 4 en 6%.
Hoewel de opmars van de dvd-speler niet verder doorzet in 2006, overtreft deze de populariteit van de videorecorder. 67% van de huishoudens bezit een dvd-speler. Het videorecorderbezit loopt terug naar 62% (was 70% in 2006). Het percentage huishoudens dat een dvd-recorder (met of zonder harde schijf) bezit is ongeveer gelijk gebleven. Er zijn nog steeds meer huishoudens die de eerste generatie dvd-recorder bezitten (6%) dan huishoudens met de nieuwe harddisk- recorder (4%).
Het percentage dat wel eens televisie kijkt via de pc tenslotte is gestegen van 8 naar 10%

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten