Nederland maakt toch nog kans op wereldbeker voetbal

© CIDimport

Nederland maakt toch nog kans op wereldbeker voetbal

Geplaatst: 30 juni 2006 - 07:06

Aangepast: 19 september 2022 - 13:02

Redactie ID.nl

Nederland mag dan uitgeschakeld zijn voor het WK, toch maken we nog kans op een wereldbeker voetbal. Vandaag zijn in Berlijn namelijk de finales van de Xbox Cup van start gegaan. 32 landenteams uit de hele wereld gaan in Duitsland bepalen welk land zich straks wereldkampioen mag noemen in EA's 2006 FIFA World Cup op de Xbox 360.

Nederland maakt toch nog kans op wereldbeker voetbal

Nederland mag dan uitgeschakeld zijn voor het WK, toch maken we nog kans op een wereldbeker voetbal. Vandaag zijn in Berlijn namelijk de finales van de Xbox Cup van start gegaan. 32 landenteams uit de hele wereld gaan in Duitsland bepalen welk land zich straks wereldkampioen mag noemen in EA's 2006 FIFA World Cup op de Xbox 360. In de eerste ronde neemt Nederland het op tegen Brazilië, Canada en Mexico

Het Xbox Cup-toernooi is een 'Xbox 360-only' evenement, waarbij zowel gamers als voetbalfans de kans hebben om de wereldbeker te winnen. Voor Nederland zijn Javier Semeler, Dries Smit en Rick van Grinsven naar Berlijn afgereisd. De wedstrijden worden gespeeld in een stadion met 8.500 zitplaatsen in het centrum van het adidas event park in Berlijn. Vandaag worden de eerste en tweede rondes en de kwartfinales gespeeld; morgen vinden de halve finales en de finalewedstrijd plaats.

Nederland is voor de eerste ronde ingedeeld in groep A, samen met Brazilië, Canada en Mexico. De verdere groepsindeling is als volgt:

BCDEFGHBelgiëGriekenlandColombiaEngelandFinlandJapanAustraliëFrankrijkSingaporeTaiwanItaliëHongKongNoord-IerlandDenemarkenKoreaSpanjeZuid-AfrikaOostenrijkNieuw-ZeelandNoorwegenDuitslandSchotlandZwedenZwitserlandVSPortugalWalesIerland

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten