Nederland massaal online op zoek naar vliegtickets

© CIDimport

Nederland massaal online op zoek naar vliegtickets

Geplaatst: 4 januari 2007 - 14:01

Aangepast: 19 september 2022 - 12:41

Redactie ID.nl

De Nederlandse consument is massaal online op zoek naar vliegtickets voor de zomervakantie op internet. Sinds 1 januari is een explosieve stijging van het aantal bezoekers van online ticketbrokers te zien. Het hoogtepunt was gisteravond 3 januari. Zo zag CheapTickets.nl het aantal bezoekers verzesvoudigen.

Nederland massaal online op zoek naar vliegtickets

De Nederlandse consument is massaal online op zoek naar vliegtickets voor de zomervakantie op internet. Sinds 1 januari is een explosieve stijging van het aantal bezoekers van online ticketbrokers te zien.

Het hoogtepunt was gisteravond 3 januari. Zo zag CheapTickets.nl het aantal bezoekers verzesvoudigen. De meeste boekingssites konden de enorme bezoekersaantallen niet verwerken en gingen plat. "Het lijkt erop dat de Nederlandse vakantieganger De Vakantiebeurs, volgende week in Utrecht, niet afwacht en nu al zeker van z'n vliegtuigstoel wil zijn, " aldus een woordvoerder.

"Januari is traditioneel de maand dat mensen hun zomervakantie gaan uitzoeken, zeker degenen die in het hoogseizoen weg willen. Maar dat zo vroeg in het jaar mensen massaal zelf vliegtickets online zoeken en boeken hebben we niet eerder meegemaakt," aldus CheapTickets.
Vooral de bestemmingen rondom de Middellandse Zee blijken in de eerste week van januari erg in trek. Barcelona, Malaga en Alicante zijn de meest geboekte bestemmingen in Spanje. Ook Athene, Rome en Milaan doen het goed. Buiten Europa is er veel vraag naar Bangkok en Orlando (Florida).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten