Nederland wereldwijd aan kop breedbandinternet 2013-11-04T16:21:49

test workshop

Sony PRS-T1 e-reader is stiekem een Android tablet

Nederland wereldwijd aan kop breedbandinternet

Nederland wereldwijd aan kop breedbandinternet

Volgens cijfers van webhoster Akamai staat Nederland momenteel aan kop wat het gebruik van snel breedbandinternet betreft. Het gaat hiermee Zuid-Korea voorbij dat een kwartaal eerder aan kop stond en Nederland de tweede positie innam.

Zo’n 68% van de Nederlandse internetters surft met 5 Mbps of sneller, werelwijd is dit 27%. Hong Kong is inmiddels ook Zuid-Korea voorbij gegaan (59% tegenover 58%). Onze zuiderburen staat op plek vier met 57%.

Wanneer we kijken naar een wat bescheidenere snelheid van 2 Mbps dan scoort Bulgarije opmerkelijk hoog met 97% tegen 95% van de Nederlanders (werelwijd 65%). De Oostbloklanden scoren hoog op dit vlak, Amerikanen komen in dit segment pas op de 35e plaats. Acht op de tien surft daar met 2 Mbps of sneller.

Snelste internetstad is Taejon

Ook al is Zuid-Korea een plek gezakt, de stad met het snelste internet is toch Zuid-Koreaanse stad Taejon met een gemiddelde snelheid van 55,3Mbps. In Nederland neemt Amsterdam de koppositie over met een gemiddelde van 8,1Mbps. Beduidend lager dus maar het aanleggen van het glasvezelnetwerk zal dit in de toekomst ongetwijfeld doen verbeteren. Kijken we naar pieksnelheden dan doet Hong Kong het erg goed met een piek van 44,4Mbps tegenover 25,3Mbps in Nederland

Akamai baseert de cijfers op de eigen servers waar 604 miljoen internetters uit 238 landen gebruik van maken om sites als Facebook en Apple te bezoeken.

[Via: Tweakers.net]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord