Nederlander luier dan Duitser met schrijven productbeoordeling 2013-11-04T16:16:54

Siri: The Holiday Horror Movie trailer

YouTube: Kerstverhaal 2.0

Nederlander luier dan Duitser met schrijven productbeoordeling

Nederlander luier dan Duitser met schrijven productbeoordeling

Uit onderzoek van Porter Novelli onder 10.000 Europese consumenten blijkt dat Nederlanders een stuk minder fanatiek zijn in het schrijven van een productbeoordeling op internet dan onze Duitse buren.

Ruim 77% van de Duitsers schrijft een online-recensie van een aankoop (duurder dan 50 euro) wanneer ze daar positief over zijn. Voor de Nederlander staat dit percentage op 57%. Ook andere Europeanen zijn veel minder ijverig dan de Duitsers en volgen de Nederland op de voet wat percentages betreft. De Nederlander schrijft ook iets vaker een negatieve recensie dan een positieve (59% om 57%). 

Ondanks het grote percentage Nederlanders dat een review leest (78%) hecht maar 20% waarde aan deze online recensies. Dit is echter nog altijd meer dan het vertrouwen in informatie van bedrijfs- of productwebsites (13%).

 

Like I care 


 Wat likes van vrienden voor een product op Facebook betreft, is de Nederlander het meest sceptisch van alle Eruopeanen. Kennelijk hechten wij niet veel waarde aan de likes van vrienden. Slechts 14% is eerder geneigd een product te kopen wanneer vrienden die ‘liken’. Dit gebeurt iets vaker in Spanje (19%) en Frankrijk (17%).


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord