Nederlander maakt zich minder zorgen om online-veiligheid 2013-11-04T16:34:42

iOS 4.3.3 van Apple lost problemen met opslaan locatiegegevens op

Video toont Google +1 extensie in Chrome

Nederlander maakt zich minder zorgen om online-veiligheid

Nederlander maakt zich minder zorgen om online-veiligheid

Uit onderzoek it-bedrijf Unisys blijkt, dat Nederlanders zich minder zorgen maken om hun online veiligheid dan vorig jaar.

Uit onderzoek it-bedrijf Unisys blijkt, dat Nederlanders zich minder zorgen maken om hun online veiligheid dan vorig jaar. Ook in vergelijking met andere landen lijken Nederlanders zich weinig zorgen te maken.

Op het gebied van nationale en internetveiligheid maken Nederlanders zich het minste zorgen van door Unisys 12 onderzochte landen.

De top drie zorgen van de Nederlander bestaat uit: bankpasfraude, identiteitsdiefstal en spam/virussen.

Waar Nederlanders zich nog wel erg druk om maken is dus hun financiële veiligheid. 71% van de Nederlanders maken zich daar zorgen over, toch is dit 11% minder dan vorig jaar.

Internetveiligheid staat op de tweedeplaats van de grootste zorgen met 69%. Een daling van 7% t.o.v. vorig jaar.

Persoonlijke veiligheid is een zorg van 64%, een daling van 6%. Volgens het onderzoek blijken Nederlanders erg voorzichtig met het delen van (persoonlijke) informatie. De Nederlander lijkt zich bewust van de veiligheidsrisico’s van het online delen van informatie.

[Via: Security]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord