Nederlanders beste internetters van Europa

© CIDimport

Nederlanders beste internetters van Europa

Geplaatst: 6 mei 2014 - 06:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:38

Redactie ID.nl

Gefeliciteerd, jullie zijn de beste internetters van Europa! Althans, dat blijkt uit cijfers van het CBS, dat berekende dat Nederlandse internetgebruikers gemiddeld vaardiger zijn in het gebruik van internet dan elders in Europa. 92% weet een zoekmachine te gebruiken, maar ook op het gebied van internetbellen en bestanden delen stijgt onze kennis behoorlijk.

De cijfers werden berekend over personen over heel Europa tussen de 16 en 75 jaar. Samen met Denemarken en andere Scandinavische landen doen wij het op het gebied van internetkennis het best. Er werd getest op de kennis van zoekmachines, het versturen van emails met een bijlage, maar ook bellen via internet en het uitwisselen van bestanden als muziek en films.

INTERNETVAARDIGHEDEN MENSEN TUSSEN DE 16 EN 75 JAAR

Nederlanders beste internetters van Europa-16004780

© CIDimport

Ouderen

Vooral de 65-plussers maken grote sprongen in hun kennis. In 2010 was nog "slechts" 57% van hen goed op internet, in 2013 was dat gestegen naar 75%. Volgens het CBS komt dat door het groeiende aantal "jongere ouderen" die meer kennis hebben, maar ook door het feit dat meer ouderen langer op internet zitten.

INTERNETGEBRUIK ONDER OUDEREN (65 TOT 75 JAAR)

Nederlanders beste internetters van Europa-16004782

© CIDimport

Minder internettoegang

In totaal weet minder dan 10% van alle Nederlanders hoe ze moeten internetten, terwijl dat percentage in bijvoorbeeld Roemenië, Italië en Portugal rond de 30% ligt. Volgens het CBS zou dat komen omdat mensen daar minder toegang tot het internet hebben.

INTERNETVAARDIGHEDEN EUROPESE INWONERS

Nederlanders beste internetters van Europa-16004785

© CIDimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten