Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank 2015-12-07T14:26:55

Wistiki-hanger roept hulp in van ontwerper Philippe Starck

NL Alert slaat toch nog veel mensen over

Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank

Nederlanders gebruiken Twitter massaal als vacaturebank

Twitter blijkt ook dit jaar weer een handige plek om een nieuwe baan mee te vinden. #Vacature is in Nederland de meest gebruikte hasthag van 2015. Gevolgd door #voetbal en #ZZP.

De tijd van de eindejaarslijstjes is weer aangebroken en ook Twitter doet daar aan mee. De meest besproken onderwerpen zijn gemeten aan de hand van hashtags. Ook populair in Nederland dit jaar: #pgbalarm, #Drone, #wielrennen, #PVV, #JeSuisCharlie, #EU en #ISIS.

Wereldwijd zie je duidelijk dat het sociale medium veel wordt gebruikt om steun te betuigen of meningen te delen rond belangrijke gebeurtenissen, zoals aanslagen. #JeSuisParis, #PrayForParis en #BlackLivesMatter staan wat dat betreft bovenaan.

Ook feest vieren

Toch is het niet alleen kommer en kwel op Twitter, er wordt ook feest op gevierd. Bijvoorbeeld met #LoveWins, dat in het leven werd geroepen door de legalisatie van het homohuwelijk in de Verenigde Staten.

Zit je zelf nog niet op Twitter? Lees in onze workshopserie hoe het sociale netwerk werkt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord