Nederlanders googlen op iPhone 6 en Dave Roelvink

© CIDimport

Nederlanders googlen op iPhone 6 en Dave Roelvink

Geplaatst: 16 december 2014 - 09:10

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:49

Redactie ID.nl

Het afgelopen jaar zochten we op Google vooral naar de iPhone 6, blijkt uit een rapport van de zoekgigant. Ook wilden we graag veel weten over het SBS-programma Utopia en natuurlijk het WK voetbal.

Google brengt jaarlijks een rapport uit met de populairste zoektermen van het afgelopen jaar. Daaruit is goed op te maken wat er speelt in Nederland. Vaak zijn de zoektermen gebonden aan grote nieuwsgebeurtenissen in het jaar.

Wat is?

Traditiegetrouw willen Nederlanders bij Google veelal weten 'wat iets is'. Zo zochten we veel op 'wat is ebola', BIC en autisme. Ook wilden we graag weten hoe dingen werken; zo zochten we vel op 'hoe werkt Tinder' (de dating-app), maar opvallend genoeg ook naar 'hoe werkt bakpapier'. Volgens Google is dat te verklaren door het toenemende aantal kookprogramma's zoals 'Heel Holland Bakt'. Ook staat Netflix op allebei die lijsten, wat volgens Google aangeeft hoe snel de dienst in Nederland groeit.

Stijgend

Het gaat daarbij overigens wel om de snelst stijgende zoektermen. De top 10 is al jaren grotendeels gelijk, en nogal saai: we zoeken daarbij op Facebook (op 1), gevolgd door "Youtube" en "

".

Ook werd uit de lijst bekend welke bekende Nederlanders het snelst stijgen in de lijst. Dat zijn Sven Kramer, Ilse de Lange, en de van seksvideo's bekende Dave Roelvink.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten