Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7 2016-12-14T18:26:21

Amazon Prime Video zoekt concurrentie met Netflix nu ook in Nederland

ACM: Prijzen providers vergelijken moet makkelijker

Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7

Nederlanders op Google in 2016: EK, Pokémon en iPhone 7

Aan het eind van het jaar komt er weer menig lijstje voorbij en ook Google kan niet achterblijven. De zoekgigant weet immers precies waar we zoal naar zoeken. Hoe zag dat er uit in 2016?

In het algemeen werd er het meest gezocht op EK 2016, Pokémon Go, iPhone 7, Max Verstappen en David Bowie. Wat betreft Nederlandse vrouwennamen werd er het meest gezocht naar Anouk, Dafne Schippers en Kim Holland, bij mannen-namen het meest naar (wederom) Max Verstappen, Johan Cruijff en YouTuber Enzo Knol.

Vragen en antwoorden

Op Google worden uiteraard niet alleen losse woorden ingevoerd. Er wordt ook veel op gevraagd. 'Hou oud is Donald Trump' scoorde wat dat betreft hoog, samen met 'hoe werkt Pokémon Go', 'hoe werkt Snapchat' en 'Hoe werkt uTorrent'. In andere landen zien de lijsten er iets anders uit. Zo gingen veel zoektermen in de VS over de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Waar internationaal het meest naar werd gezocht, is nog niet bekendgemaakt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord