Nederlanders shoppen steeds meer in China 2019-04-04T11:10:52

Einde Instagram-app voor Windows Phone in zicht

MeWe: een sociaal netwerk

Nederlanders shoppen steeds meer in China

Nederlanders shoppen steeds meer in China

Afgelopen jaar hebben 5 miljoen Nederlanders online geshopt over de grens. In totaal gaven zij 880 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels, meldt Thuiswinkel.org. Een groot deel van dat bedrag werd besteed in China, dat steeds populairder wordt.

Nu is het niet zo dat alleen China populairder wordt: ook online winkelen in het algemeen groeit als een dolle. In 2017 shopten nog maar 3,8 miljoen Nederlanders in het buitenland. In 2018 waren dat dus al 32% Nederlanders méér.

Wat kopen we dan?

Volgens Thuiswinkel.org zijn met name in de productcategorieën Kleding, Schoenen en Personal Lifestyle, IT en Speelgoed meer gaan uitgeven in het buitenland. In totaal dus, zoals gezegd, 880 miljoen euro. Dat lijkt een hoop (en dat is het ook), maar als we kijken naar wat wij Nederlanders in 2018 in totaal online hebben uitgegeven, dan is het een schijntje. Dat totaalbedrag is namelijk 23,7 miljard euro.

En waar kopen we dan?

Net als in eerdere jaren blijft China de populairste bestemming van over-de-grens-shoppers. Want van die 880 miljoen gaat 31% naar een Chinese webshop, terwijl dit voor Duitsland 17% en voor Groot-Brittannië 15% is. De Verenigde Staten is goed voor 9%.

Regeltjes

Wanneer je iets buiten de EU koopt, kan het gebeuren dat je invoerrechten moet betalen. De regels (peildatum 3 april 2019) zijn dat je bij een pakket van meer dan 22 euro btw moet betalen; is de waarde hoger dan 150 euro, dan moet je ook mogelijk nog invoerrechten betalen. Maar dat geldt ook weer niet voor alles wat je over de grenst koopt. Wil je precies weten hoe het zit, kijk dan op de speciale website van de Belastingdienst.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord