'Nederlanders vaak doelwit ransomware' 2016-05-09T12:53:22

HBO op de hielen van Game of Thrones-downloaders

Dit vindt ons techpanel van de Seagate schijven

'Nederlanders vaak doelwit ransomware'

'Nederlanders vaak doelwit ransomware'

Nederlanders zijn relatief vaak het doelwit van cybercriminelen die ransomware verspreiden. Ons land staat op de tweede plaats in de top 10 landen die het afgelopen kwartaal het vaakst zijn aangevallen.

Dat meldt antivirusfirma Kaspersky. 1,8 procent van de Nederlandse Kaspersky-klanten kwam de afgelopen drie maanden met ransomware in aanraking. Enkel in Italië werden er meer aanvallen van gijzelsoftware opgemerkt.

Teslacrypt is wereldwijd de ransomware die het vaakst de kop opsteekt. 58 procent van alle aanvallen was te wijten aan dit virus. Ook CTB-Locker en Cryptowall komen vaak voor. 

'Belangrijkste dreiging voor 2016'

Vergeleken met het kwartaal hiervoor zijn er 30 procent meer ransomware-aanvallen gemeten. Kaspersky concludeert daaruit dat deze malware-vorm op gebied van security dit jaar het gevaarlijkst wordt.

Ransomware blijkt ook telkens vaker op smartphones en tablets voor te komen, met name op Android. Vaak komen deze binnen via malafide websites, maar soms ook via sms'jes.

Lees ook: Wat is ransomware en wat kun je ertegen doen?


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord