Nederlanders verkopen massaal tweedehands online

© CIDimport

Nederlanders verkopen massaal tweedehands online

Geplaatst: 19 juli 2006 - 05:07

Aangepast: 19 september 2022 - 13:00

Redactie ID.nl

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben in de afgelopen twee jaar gehandeld in tweedehands artikelen via een online koop- en verkoopsite.

Nederlanders verkopen massaal tweedehands online

Ruim drie miljoen Nederlanders hebben in de afgelopen twee jaar gehandeld in tweedehands artikelen via een online koop- en verkoopsite. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Heliview, in opdracht van Marktplaats.nl.

De respondenten gaven als redenen om spullen aan te schaffen op koop- en verkoopsites aan op zoek te zijn naar een 'koopje' (81%), geld te willen besparen (69%), nieuwsgierigheid (62%), milieubewustheid (19%) en mee te willen doen aan een nieuwe trend (10%).
Als redenen om producten te vérkopen gaven de ondervraagden aan af te willen van gebruikte spullen (81%), gebruikte spullen niet te willen of kunnen weggooien (74%), geld te willen verdienen (60%), iemand anders een plezier te willen doen (42%) en milieubewustheid (36%). De factor 'gebruikte spullen niet weggooien' is op twee keer zoveel vrouwen als mannen van toepassing.

En wat kopen danwel verkopen we zoals?
'Pc en telecommunicatie' en 'kleding en schoenen' zijn met een gebruikerspercentage van 35% de populairste categorieën onder online kopers. Bij online verkopers is dit de categorie 'Meubels' met 36%.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten